Citim Împreună România este un proiect înființat în anul 2016 de Brandi Anderson Bates, fondatoarea Bibliotecii „Din loc în loc”, cu sediul la Lupeni. La invitația lui Brandi, am fost onorată să mă alătur grupului CIR despre care puteți citi mai multe pe site-ul www.citimimpreunaromania.ro

 

Ilustrație creată de Livia Coloji special pentru CIR

 

Brandi Anderson Bates este co-fondator al Fundatiei New Horizons Romania, profesor pentru propriii copii, la domiciliu, bibliotecară în cadrul micii sale biblioteci comunitare, absolventă a Facultății de Litere la Gordon College (Massachussets, USA): „După doi ani în care am condus o bibliotecă privată pentru copii în comunitatea din care fac parte, mi-am dat seama că pentru mulți părinți din România, a le citi copiilor mici este o provocare din multe motive bine întemeiate. Pentru că nu mai puteam dormi noaptea din cauza acestui gând, am înființat Citim Împreună România.”
Citim Împreună România este un proiect viu, interesat de tot ceea ce se petrece în zona de carte pentru copii, un animator al bibliotecilor din toată țara și un generator de proiecte prin care se susține lectura la nivel național. Dintre proiectele deja desfășurate de CIR amintim activități de co-editare a unor cărți pentru copii, celebrarea la nivel național a Zilei Internaționale a Cititului Împreună, Ziua taților cititori, crearea unui Bebe Cafe pentru mamele din Lupeni etc.

 

„De fiecare dată când îi citim unui copil, trimitem un semnal de „plăcere” către creierul lui. Ați putea considera acest semnal și un fel de reclamă, care îl condiționează pe copil să asocieze cărțile și cuvântul tipărit cu plăcerea.” Jim Trelease, autorul best-seller-ului „Manual de citit cu voce tare”.

 

Citiți împreună zilnic cel puțin douăzeci de minute!

 

 

Dacă doriți să vă alăturați în orice fel acestui proiect, găsiți mai multe detalii pe site-ul acestuia: www.citimimpreunaromania.ro 

 

Fotografia de pe copertă a fost realizată de Cristina Adam.